همه چیز درباره ی برنامه نویسی

درباره ی برنامه نویسی

همه چیز درباره ی برنامه نویسی

درباره ی برنامه نویسی

همه چیز درباره ی برنامه نویسی را در این وبلاگ بخوانید

  • ۰
  • ۰

امروزه اینترنت نقش پر رنگی در زندگی مردم دارد به طوری که زندگی و نحوه ی ارتباط ما با دیگران را دگرگون کرده است. 

ما روزانه با گوشی موبایل یا لپ تاپ خود از اینترنت استفاده های گوناگونی می کنیم، مثلا وارد وب سایت های مختلف می شویم و خرید های مورد علاقه ی خود را در خانه یا هر جایی که هستیم، سفارش می دهیم

همچنین تمام کسب و کارها مثل: بانک ها، شرکت ها، صنعت گردشگری، رستوران ها و… تحت تاثیر دنیای دیجیتال، متحول شده اند.

مردم زیادی با اهداف مختلفی از اینترنت استفاده می‌کنند، تا حدی می توانیم بگوییم درب ورود به دنیای پر از هیجان و جذاب اینترنت، وب سایت ها هستند.

محبوبیت روز افزون وب سایت ها در بین کسب و کار ها و مردم باعث شده است که برنامه‌ نویسی وب به یکی از مشاغل جذاب و با درآمد بالا در سراسر جهان تبدیل شود  و این سوال برای خیلی از افراد پیش بیاید که برنامه نویسی وب چیست و چگونه می توان آن را یاد گرفت. پیش از آنکه به این سوال پاسخ دهیم که برنامه نویسی وب چیست، بیایید نگاهی به این بیندازیم که وب سایت چیست.

وب سایت چیست و چگونه کار می کند؟

هر وب سایت از چند صفحه وب ساخته شده است که با هم در ارتباط هستند و یک آدرس اینترنتی مشخصی دارد (همه ی آنها جزو یک دامنه در اینترنت هستند).

محتوای هر وب سایت معمولا مجموعه ای از فایل ها، اسناد و اطلاعاتی است که از تصاویر، متن ها، رنگ ها، لینک و عناصر دیگری تشکیل شده است.

 اگر شما یک وب سایت را به عنوان یک کتاب فرض کنید، می توانیم بگوییم که صفحه ی اصلی یک سایت مثل جلد کتاب و هر صفحه از کتاب، یک صفحه وب است.

وب سایت ها می توانند توسط یک فرد یا کسب و کار، ایجاد و نگهداری شوند تا به آن ها در رسیدن به اهداف مختلفی که مد نظرشان است، کمک کنند. معمولا وب سایت ها برای فروش خدمات و یا محصولات راه اندازی می شوند.

امروزه سایت‌های اینترنتی بخش زیادی از زندگی و کسب و کار ما را به خود اختصاص می دهند و هرشخص یا کسب کاری برای داشتن وب سایت خود می تواند از یک برنامه نویس وب کمک بگیرید. اینجا جایی است که به جواب این سوال که برنامه نویسی وب چیست نزدیک می شویم.

برنامه نویسی وب چیست؟

برای رسیدن به جواب سوال برنامه نویسی وب چیست بیایید ببینیم که برنامه نویس وب کیست؟

برنامه نویس وب سایت به ساخت و بهبود عملکرد وب سایت ها از طریق کد نویسی می پردازد و وب سایت ها را به روز رسانی می کند.

هر وب سایت را می‌توان به سه بخش تقسیم‌بندی کرد، این در حالی است که زبان برنامه نویسی هر یک از این بخش ها با هم متفاوت است و ما در ادامه به بررسی این تقسیم‌بندی ها می پردازیم:

اجزای یک وب سایت به برنامه نویسی سمت سرور (بک اند)، برنامه نویسی سمت کلاینت (فرانت اند) و تکتولوژی دیتابیس دسته بندی می شود.

فرانت اند، بک اند و تکنولوژی دیتابیس با هم برای ساخت و اجرای یک وب سایت کار می کنند و این سه لایه اساس توسعه وب و برنامه نویسی سایت را تشکیل می دهند.

درک تفاوت بین این بخش ها به ویژه برای برنامه نویسان بسیار مهم است زیرا به تعیین مسیر شغلی مناسب آنها کمک می کند، در ادامه عملکرد هر کدام از آن ها را توضیح خواهیم داد تا به خوبی با جواب سوال برنامه نویسی وب چیست آشنا شوید.

  1. برنامه نویسی فرانت اند (front-end):

 فرانت اند بخشی از وب سایت است که کاربران با آن تعامل دارند و برای آن ها قابل مشاهده است.

این شامل هر چیزی است که کاربران می توانند روی صفحه مانیتور خود ببینند، مانند متن ها، تصاویر، ویدیو ها و…

برنامه نویسان فرانت اند با کار کردن روی ظاهر سایت و ساختن سایت هایی که کاربر پسند و یا اصطلاحا یوزر فرندلی (user friendly) هستند، جذابیت صفحات وب را افزایش می دهند.

 زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت اند کدامند؟

پس از آنکه فهمیدیم برنامه نویسی وب چیست و به چند بخش تقسیم می شود، وقت آن است که با زبان های برنامه نویسی هر یک از آن بخش ها بیشتر آشنا شویم.

جاوا اسکریپت، html و css سه زبان اصلی و رایج برنامه نویسی فرانت اند هستند که هر کدام کاربرد های خود را دارند، در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

جاوا اسکریپت (JavaScript)

این زبان ابتدایی ترین زبان برای برنامه نویسی وب در سمت کلاینت (client) است.

 با استفاده از جاوا اسکریپت، می توانید وب سایت خود را پویا کنید، به این معنی که وقتی کاربر وارد سایت شما می شود و روی دکمه ای از سایت کلیک می کند، سایت به کاربر پاسخ می دهد.

برای مثال، می‌توانید یک دکمه «بازگشت به صفحه اصلی» بسازید که وقتی کاربر روی آن کلیک می‌کند، به صفحه اصلی برمی‌گردد، یا می توانید یک تقویم بسازید که آب و هوای امروز را بر اساس موقعیت مکانی کاربر در جهان نشان دهد.

در کل جاوا اسکریپت به ساخت وب سایت های داینامیک (dynamic) یا پویا مشهور است و کلیه تصاویر متحرک در وب سایت ها به لطف جاوا اسکریپت ایجاد شده اند.

از آنجایی که جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی پرکاربرد، به خصوص در حوزه وب است، فرصت های شغلی عالی برای افرادی که در برنامه نویسی جاوا اسکریپت ماهر هستند، وجود دارد.

(Hyper Text Markup Language)  HTML

 html یک زبان استاندارد و پرکاربرد برای طراحی صفحات وب است و اسکلت وب سایت شما را تشکیل می دهد.

زمانی که شما وب سایتی را باز می کنید، تمام تصاویر، ویدئوها، متن ها و عناوینی که در صفحات وب می بینید همگی با html در صفحات وب قرار داده شده اند.

  • ۰۰/۱۲/۲۶
  • نوشین عباسی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی