زندگی همه ما حول محور اینترنت و فناوری های دیجیتال می چرخد، ما در دنیایی به هم پیوسته زندگی می کنیم که در آن فناوری مزایایی به همراه دارد.
تقریبا هر کاری که در طول روز می خواهیم انجام دهیم، از طریق موبایل خود به اینترنت وصل می شویم و آن را انجام می دهیم، مانند سفارش محصولات خود در یک اپلیکیشن خرید آنلاین، رزرو بلیط قطار در اپلیکیشن های سفر، خرید کتاب مورد علاقه خود و…
علاوه بر این، همه دستگاههای الکترونیکی مثل لپتاپها، ساعت های هوشمند، دستگاه های پزشکی، ریموت کنترل ها، مایکروفر، دستگاه های کارت خوان و… به صورت دیجیتال کار می کنند.
هر چقدر زندگی مردم بیشتر درگیر تکنولوژی شده است، به واسطه آن شغل های جدیدی هم ایجاد شده است.
برنامه نویسی یکی از مشاغل هیجان انگیز و محبوبی است که در عصر دیجیتال به وجود آمده است. می توان گفت هیچ چیزی از زندگی روزمره ما وجود ندارد که تحت تاثیر برنامه نویسی قرار نگیرد.
از آنجا که برنامه نویسی اساسا به وسایل هوشمند آموزش می دهد که چه کاری انجام دهند و چگونه آن را انجام دهند، چیزهای زیادی وجود دارد که ما روزانه با آنها تعامل داریم که توسط برنامه نویسی کنترل می شوند.
در واقع برنامه نویسی در همه جای دنیای مدرن وجود دارد و شما آن را در خیابان، محل کار و فروشگاه مواد غذایی محل خود آن را ملاقات می کنید.
اما برنامه نویسی چیست و چه کاربردهایی در زندگی ما دارد؟ برنامه نویس چه کسی است؟ در ادامه به این سوالات پاسخ میدهیم.
برنامه نویسی چیست و برنامه نویس کیست؟
برنامه نویس کسی است که دستورات مشخصی را از طریق کد و زبان های مختلف برنامه نویسی برای کامپیوتر یا هر وسیله هوشمند دیگری تعریف می کند تا یک کار خاص را انجام دهد و دستوراتی را اجرا کند.
با تعریف بالا جواب به این سوال که برنامه نویسی چیست هم آسان می شود. برنامه نویسی در واقع عملی است که برنامه نویس انجام می دهد تا بتواند دستور های خاصی را برای اجرا، به کامپیوترها بدهد.
در واقع برنامه نویسان به شکل خلاقانه ای کد هایی را برای رایانه ها و وسایل هوشمند می نویسند که به آن ها کمک می کند، کارهایی را که کاربرانشان می خواهند انجام دهند.
برنامهنویسی در زندگی روزمره ما چه کاربردی دارد؟
اکنون که متوجه شدیم برنامه نویسی چیست، نوبت آن است که ببینیم چه کاربردی در زندگی ما دارد.
برنامه نویسی تقریبا در همه جای زندگی ما کاربرد دارد، هر سیستم هوشمندی را که ما در زندگی روزمره خود از آن استفاده می کنیم، برای انجام کار خاصی برنامه نویسی شده است. در واقع برنامه نویسی به افراد و سازمان ها و صنایع مختلف از جمله پزشکی، ایده های زیادی برای رفع مشکلات میدهد که باعث پیشرفت روزافزون جوامع بشری شده است.
ما در ادامه چند نمونه از کاربرد های برنامه نویسی که مردم با آن ها در زندگی روزمره خود سروکار دارند را توضیح خواهیم داد.
گوشی های موبایل هوشمند
گوشی های موبایل هر روز در حال گسترش هستند و مردم با نصب اپلیکیشن های گوشی همراه روی موبایل خود می توانند بسیاری از کارهای روزمره شان را به صورت آنلاین انجام دهند.
هر وب سایت، اپلیکیشن، بازی و نرم افزاری که شما از طریق گوشی موبایل خود با آن کار می کنید، از طریق کد هایی که برنامه نویسان نوشته اند کار می کنند. این یکی از ملموس ترین مواردی است که با آن می توانید متوجه این موضوع شوید که انواع برنامه نویسی چیست.
چراغ های راهنمایی و رانندگی
چراغ های راهنمایی که در سطح شهر ها استفاده می کنند، هوشمند طراحی شده اند.
چراغهای راهنمایی و رانندگی برای تشخیص و تطبیق با تغییرات جریان ترافیک برنامهریزی شدهاند که به خودروها و عابران پیاده در گذرگاهها کمک میکنند تا با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی حرکت کنند.
بیشتر آن ها از میکروکنترلرها و سیستمهای تعبیهشده برای اجرای کارهای خود، مانند تنظیم تایمر که از قبل در حافظه دستگاه برنامهریزی شدهاند، استفاده میکنند.
نرم افزار و دستگاه حضور و غیاب
نرم افزار و دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره که میتواند چهرههای افراد را شناسایی کند و هویت افراد را تایید کند، یکی دیگر از نمونه هایی است که ما را با مفهوم اینکه بنامه نویسی چیست آشنا می کند.
این دستگاه حضور و غیاب، از برنامهنویس کامپیوتر و الگوریتمهای پیشرفته برای مشخص کردن جزئیات چهره افراد کمک میگیرد و بیشتر برای موارد امنیتی و اداری به کار برده میشود.
اجاق های هوشمند
اجاقهای هوشمند به صاحب خانهها اجازه میدهند تا کارهایی مانند گرم کردن غذا، تنظیم تایمر، دریافت اعلانها یا خاموش کردن فر خود را در زمانی که از خانه دور هستند، انجام دهند.
مثلا می توانند دمای پخت و پز یا عملکردهای اتوماتیک را از طریق موبایل خود تنظیم کنند و از راه دور همه چیز را کنترل کنند.
کنترل اجاق های هوشمند بسیار راحت و پیشرفته است، برای انجام این فرایند با اتصال به اینترنت این امکان را دارید تا در هر کجا که هستید، فرایند پخت و پز را کنترل کنید.
اجاق های هوشمند هم یکی دیگر از مثال های جذابی است که ما را با اینکه برنامه نویسی چیست و چه نقشی در زندگی ما دارد آشنا می کند.
تلویزیون دیجیتال
فناوری دیجیتال، تلویزیون ها را از ره های مختلفی متحول کرده است، به طوری که کیفیت تصویر و صدا بهتر شده است و تعداد شبکه های بیشتری را در اختیار بینندگان خود قرار می دهد.
امروزه بیشتر تلویزیون های دیجیتال در خود گیرنده دیجیتال و حتی رسیور ماهواره دارند و تجربه ای جذاب را برای ببینندگان خود در عرصه تماشای تلویزیون به وجود آورده اند.
دستگاه های خودپرداز
دستگاه های خودپرداز به مردم راهی سریع و آسان برای دسترسی به حساب های بانکی خود می دهند. از دستگاه های خودپرداز می توان برای مواردی مانند برداشت پول نقد، بررسی موجودی بانک ها، واریز پول یا اعتبار تلفن های همراه استفاده کرد.
رباتیک
یکی از کاربردهای اصلی برنامه نویسی چیست؟ دقیقا همین علم رباتیک است. علمی بسیار گسترده، کاربردی و پرطرفدار که همه ما تا حدودی با آن آشنایی داریم.
دانشمندان همچنین روی نانورباتها کار میکنند، رباتهای کوچکی که میتوانند برای انجام تحقیقات پزشکی به بدن انسان وارد شوند و نقش محافظ و درمانگر را انجام دهند.
صنعت پزشکی
انواع اپلیکیشن های سلامت محور شامل مدیریت سبک زندگی، تناسب اندام، تغذیه، برنامه های غذایی، سلامت زنان، استفاده از داروهای مختلف، تحویل داروی آنلاین، مشاوره پزشکی آنلاین در این حیطه وجود دارند.
ما از این اپلیکیشن های موبایل برای سهولت در انجام کارهای خود، می توانیم استفاده کنیم.
همچنین سیستمهای نمایشگر پزشکی مختلفی مثل دستگاههای سی تی اسکن، آندوسکوپ، تجهیزات آزمایشگاهی و… وجود دارند که پزشک میتواند با آن دستگاه ها، قسمتی از بدن انسان را برای استفاده در زمینه پزشکی مشاهده کند.
اینها تازه بخش کوچکی از جواب به این سوال است که در زندگی روزمره ما کاربرد برنامه نویسی چیست!
برنامه نویسی نقش پر رنگی در حوزههای مختلف زندگی بشر ایفا میکند و به عنوان یک زبان تعاملی بین انسان و دستگاه های هوشمند است.
در واقع برنامه نویسی چیزهایی را ممکن کرده است که نسل بشر حتی 20 سال پیش نمی توانست تصورش را هم بکند.
- ۰۰/۱۲/۱۸