همه چیز درباره ی برنامه نویسی

درباره ی برنامه نویسی

همه چیز درباره ی برنامه نویسی

درباره ی برنامه نویسی

همه چیز درباره ی برنامه نویسی را در این وبلاگ بخوانید

  • ۰
  • ۰

سوالی که ذهن بیشتر والدین را به خود مشغول می کند این است که آموزش زبان برنامه نویسی برای کودکان چقدر می تواند مفید باشد. آیا اصلا آموزش برنامه نویسی به آنها از سنین خیلی پایین کار درستی است؟

شاید جالب باشد اگر بدانید در کشور پیشرفته ای مثل آمریکا 90 درصد از والدین ترجیح می دهند که کودکانشان در مدرسه زبان برنامه نویسی یاد بگیرند. این موضوع صرفا برای این نیست که در آینده برنامه نویس شوند، بلکه به دلیل مهارت های جانبی است که با یادگیری برنامه نویسی به دست می آورند.

ذهن انسان در کودکی قابلیت یادگیری بالایی دارد و می تواند مسائل پیچیده را ساده تر یاد بگیرد. کودکانی که با برنامه نویسی آشنایی اولیه دارند در شرایطی که نیاز به تصمیم گیری های خلاقانه باشد بسیار بهتر عمل می کنند. آنها چون با روند حل مشکل آشنایی پیدا می کنند در رسیدن به اهدافشان کمتر ناامید می شوند.

هرچه زودتر آموزش برنامه نویسی به کودکان را شروع کنیم کودک ما شانس بیشتری برای پیشرفت های بزرگ در آینده خواهد داشت.

برنامه نویسی از برخی جهات مانند نقاشی است. با یک بوم خالی و مواد اولیه خام شروع می کنید. شما ترکیبی از علم، هنر و خلاقیت را به کار می برید تا مشخص کنید که با آنها چه کاری انجام دهید. اندرو هانت (Andrew Hunt)

برنامه نویسی به تقویت توانایی های زیر در کودکان کمک بزرگی می کند:

  • برنامه نویسی تفکر منطقی و بحرانی را بهبود می بخشد

تحقیقات اخیر نشان داده است که کودکانی که با برنامه نویسی آشنایی دارند در تست های شناختی نتیجه بهتری می گیرند. زمانی که کودکان برنامه نویسی می آموزند در واقع یاد می گیرند چطور مشکلات بزرگ را به مشکلات کوچک و قابل حل تقسیم کنند. به این روند اصطلاحا تجزیه گفته می شود که یک مهارت خیلی با ارزش در روبرویی با مشکلات زندگی به شمار می رود.

این مورد یکی از جالب ترین تاثیرگذاری های آموزش برنامه نویسی به کودکان است.

  • کد نویسی تمرکز و خلاقیت را ارتقا می دهد 

از آنجایی که برنامه نویسی یک فعالیت تخصصی و تکنیکال به شمار می رود ممکن است بعضی افراد ارتباطی بین آن و خلاقیت نبینند، اما در واقع برنامه نویس ها این ارتباط را به خوبی درک می کنند!

بهتر است از این زاویه به آن نگاه کنیم، کودکی که توانایی برنامه نویسی را آموخته است می تواند اپلیکیشن، بازی، انیمیشن، وبسایت و خیلی چیزهای دیگر بسازد. کودک شما با نوشتن چند خط کد (که البته زبان برنامه نویسی برای بچه ها کمی متفاوت از بزرگسالان است) می تواند به نتایجی هیجان انگیز برسد. در همه این موارد از خلاقیت کودک شما استفاده شده است.

از آنجایی که خلاقیت یک مهارت آموختنی است، هر چه از سنین کم تری کودک شما درگیر مسائل خلاقانه باشد بهتر است.

زمانی که خلاقیت رشد می کند تمرکز هم همراه آن تقویت می شود. به عنوان مثال زمانی که کودک شما در حال کار روی یک پروژه است نیاز به در نظر گرفتن همه جوانب آن برنامه را دارد که این موضوع نیاز به تمرکز زیادی داشته و آن را تقویت می کند.

  • برنامه نویسی اعتماد به نفس و انعطاف پذیری کودک را افزایش می دهد

افزایش اعتماد به نفس و انعطاف پذیری یکی دیگر از اصلی ترین مزایای برنامه نویسی برای کودکان است.

اگر خودتان برنامه نویس باشید قطعا می دانید که در فرایند برنامه نویسی هر بخش از کد نیاز به نظم و قوانین خاص خودش دارد که حتی وجود یک کاما یا نقطه می تواند کل کد را بهم بریزد. زمانی که کدها بزرگتر می شود کودکان با این روند تکرار شونده ی تست و حل مشکل بیشتر آشنا می شوند و این در نهایت منجر به صبر و انعطاف پذیری آنها می شود.

وقتی کودک شما چندین و چند بار با مشکل مواجه می شود و می بیند که توانایی حل مشکل را دارد، در نتیجه اعتماد به نفسش نیز افزایش پیدا می کند.

  • ۰۰/۱۱/۲۹
  • نوشین عباسی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی